Meghívó dr. Pődör Lea munkahelyi vitájára

A Széchenyi István Egyetem Jogelméleti Tanszéke  és az Állam- és Jogtudományi Doktori Iskola ezúton tisztelettel meghívja Önt és munkatársait 

Dr. Pődör Lea: A „KÖNNYŰ ESET” - „NEHÉZ ESET” TERMÉSZETEA BÍRÓI DÖNTÉSHOZATALBAN – JOGELMÉLETI MEGKÖZELÍTÉS című disszertáció-tervezetének műhelyvitájára.

A műhelyvita időpontja: 2021. március 18. (csütörtök) 10:00-tól 

A műhelyvita online formában kerül megrendezésre, a rendezvényhez a Google Meet rendszerében lehet csatlakozni a következő linken:

meet.google.com/dgq-hvqh-odf

 

A disszertáció-tervezet megtekinthető a Széchenyi István Egyetem Állam- és Jogtudományi Doktori Iskolájának honlapján (https://doktiskjog.sze.hu/downloadmanager/index/id/10799/m/3620). A vitában bárki részt vehet, kérdéseket tehet fel a jelöltnek, és véleményt nyilváníthat.

 

Részvételi szándékát kérjük, legkésőbb a műhelyvita előtti napon jelezze a csizmarik@sze.hu e-mail címen!

Tovább

Közlemény

A Doktoranduszok Országos Szövetsége a mai napon aláírta azt a négyoldalú együttműködési megállapodást, amely három hazai felsőoktatási intézmény doktorandusz önkormányzatával közösen létrehozta az első regionális jogsegélyszolgálatot. A Pécsi Tudományegyetem vezetésével a Pannon Egyetem és a Széchenyi István Egyetem vállalták azt a nemes feladatot, hogy a DOSZ szakmai segítsége mellett működtetik a Dunántúli Jogsegélyszolgálatot.

Az első regionális jogsegélyszolgálat funkciója egyfelől az, hogy közelebb hozza a szolgáltatást a jogi problémával küzdő doktoranduszokhoz, elősegítve azt, hogy a helyi viszonyokat kívül-belül ismerő személyektől kaphassanak szakszerű válaszokat kérdéseikre, másfelől a helyi doktorandusz önkormányzatok bevonása elősegítheti a helyi szintű érdekképviseleti tevékenységet is. A minden doktoranduszra kiterjedő, országos jelentőségű kérdések megválaszolásában és az érdekképviseleti lépések megtételében pedig a DOSZ segíti az új testületet.

A doktoranduszok és doktorjelöltek változatlanul fordulhatnak az országos, illetve a helyi szinten működő egyéb jogsegélyszolgálatokhoz is.

Keresd Te is az Dunántúli Jogsegélyszolgálatot a jogsegely.dunantul@dosz.hu e-mail címen!

Tovább

VÁLTOZÁS: Meghívó Olsovszky (Orosz) Tímea műhelyvitájára

VÁLTOZÁS: kizárólag online lehet csatlakozni a rednezvényhez az alábbi linken: 

https://meet.google.com/gfk-ztce-uiz

 

A Széchenyi István Egyetem Alkotmányjogi és Politikatudományi Tanszék és Állam- és Jogtudományi Doktori Iskola ezúton tisztelettel meghívja Önt és munkatársait


Olsovszky (Orosz) Tímea:  A magyar médiaszabályozás története és politikai narratívái a rendszerváltoztatás idején (1989 – 1996)

című disszertáció-tervezetének műhelyvitájára.

 

A műhelyvita időpontja, helyszíne: 2020. november 12. (csütörtök) 11:00 óra, Széchenyi István Egyetem, Állam- és Jogtudományi Kar, Jogi Könyvtár (Győr, Áldozat utca 12.)

 

A disszertáció-tervezet és tézisei megtekinthetők a Széchenyi István Egyetem Állam- és Jogtudományi Doktori Iskolájának honlapján (https://doktiskjog.sze.hu/downloadmanager/index/id/10439/m/3620). A műhelyvitán bárki részt vehet, kérdéseket tehet fel a Jelöltnek, és véleményt nyilváníthat.

Részvételi szándékát kérjük, legkésőbb a műhelyvita előtt egy héttel jelezze, valamint az online csatlakozásra való jelentkezéséről is nyilatkozzon!

Tovább

Felhívás doktorandusz konferencián való részvételre

A Széchenyi István Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara és Doktori Iskolája 2020. december 3-án és 4-én online tudományos konferenciát szervez PhD-hallgatók számára „A jogtudomány sajátossága” címmel.

 

A konferencia első napján plenáris ülésre kerül sor, amelynek címe „Tradícionalitás és modernitás”.

 

A szekcióülések Google Meet felületen keresztül 2020. december 4-én 9 és 13 óra között kerül megrendezésre.

 

Jelentkezni ezen a linken lehet.

A jelentkezés határideje: 2020. november 15. (vasárnap) 16:00 óra.

 

A felhívás részletesen itt olvasható!

Tovább

Tantárgyi információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!
 

Állam- és Jogtudományi Doktori Iskola Eseménynaptára

Szenátusi Ülés 2021. március 15. 14:00 - 16:00
Levelező tagozat óráinak időpontja 2021. március 19. - 2021. március 20.