MEGHÍVÓ dr. Pálfi Edina műhelyvitájára

A Széchenyi István Egyetem Alkotmányjogi és Politikatudományi Tanszéke és az Állam- és Jogtudományi Doktori Iskola ezúton tisztelettel meghívja Önt és munkatársait

 Dr. Pálfi Edina: A TÖRVÉNYALKOTÁSI ELJÁRÁS ÉS ALKOTMÁNYOS GARANCIÁINAK VÁLTOZÁSAI

című disszertáció-tervezetének műhelyvitájára.

 A műhelyvita időpontja:2021.  május 14. (péntek) 15:00-tól

A műhelyvita online formában kerül megrendezésre, a rendezvényhez a Google Meet rendszerében lehet csatlakozni a következő linken:

meet.google.com/jam-qzkt-orn

 Témavezető: Dr. Erdős Csaba, PhD, egyetemi docens (SZE, NKE)

  Előbírálók: Prof. Dr. Smuk Péter, PhD, egyetemi tanár (NKE, SZE)

                     Dr. habil. Szabó Zsolt, PhD, egyetemi docens (KGRE), tudományos főmunkatárs (NKE)

A vitát vezeti: Dr. Váczi Péter, PhD, tanszékvezető egyetemi docens (SZE)

Titkár: Dr. Keserű Barna Arnold, PhD, egyetemi adjunktus (SZE)

A disszertáció-tervezet megtekinthető a Széchenyi István Egyetem Állam- és Jogtudományi Doktori Iskolájának honlapján (https://doktiskjog.sze.hu/downloadmanager/index/id/10950/m/3620). A vitában bárki részt vehet, kérdéseket tehet fel a jelöltnek, és véleményt nyilváníthat.

Részvételi szándékát kérjük, legkésőbb a műhelyvita előtti napon jelezze a csizmarik@sze.hu e-mail címen!

Tovább

Meghívó dr. Pődör Lea munkahelyi vitájára

A Széchenyi István Egyetem Jogelméleti Tanszéke  és az Állam- és Jogtudományi Doktori Iskola ezúton tisztelettel meghívja Önt és munkatársait 

Dr. Pődör Lea: A „KÖNNYŰ ESET” - „NEHÉZ ESET” TERMÉSZETEA BÍRÓI DÖNTÉSHOZATALBAN – JOGELMÉLETI MEGKÖZELÍTÉS című disszertáció-tervezetének műhelyvitájára.

A műhelyvita időpontja: 2021. március 18. (csütörtök) 10:00-tól 

A műhelyvita online formában kerül megrendezésre, a rendezvényhez a Google Meet rendszerében lehet csatlakozni a következő linken:

meet.google.com/dgq-hvqh-odf

 

A disszertáció-tervezet megtekinthető a Széchenyi István Egyetem Állam- és Jogtudományi Doktori Iskolájának honlapján (https://doktiskjog.sze.hu/downloadmanager/index/id/10799/m/3620). A vitában bárki részt vehet, kérdéseket tehet fel a jelöltnek, és véleményt nyilváníthat.

 

Részvételi szándékát kérjük, legkésőbb a műhelyvita előtti napon jelezze a csizmarik@sze.hu e-mail címen!

Tovább

Közlemény

A Doktoranduszok Országos Szövetsége a mai napon aláírta azt a négyoldalú együttműködési megállapodást, amely három hazai felsőoktatási intézmény doktorandusz önkormányzatával közösen létrehozta az első regionális jogsegélyszolgálatot. A Pécsi Tudományegyetem vezetésével a Pannon Egyetem és a Széchenyi István Egyetem vállalták azt a nemes feladatot, hogy a DOSZ szakmai segítsége mellett működtetik a Dunántúli Jogsegélyszolgálatot.

Az első regionális jogsegélyszolgálat funkciója egyfelől az, hogy közelebb hozza a szolgáltatást a jogi problémával küzdő doktoranduszokhoz, elősegítve azt, hogy a helyi viszonyokat kívül-belül ismerő személyektől kaphassanak szakszerű válaszokat kérdéseikre, másfelől a helyi doktorandusz önkormányzatok bevonása elősegítheti a helyi szintű érdekképviseleti tevékenységet is. A minden doktoranduszra kiterjedő, országos jelentőségű kérdések megválaszolásában és az érdekképviseleti lépések megtételében pedig a DOSZ segíti az új testületet.

A doktoranduszok és doktorjelöltek változatlanul fordulhatnak az országos, illetve a helyi szinten működő egyéb jogsegélyszolgálatokhoz is.

Keresd Te is az Dunántúli Jogsegélyszolgálatot a jogsegely.dunantul@dosz.hu e-mail címen!

Tovább

VÁLTOZÁS: Meghívó Olsovszky (Orosz) Tímea műhelyvitájára

VÁLTOZÁS: kizárólag online lehet csatlakozni a rednezvényhez az alábbi linken: 

https://meet.google.com/gfk-ztce-uiz

 

A Széchenyi István Egyetem Alkotmányjogi és Politikatudományi Tanszék és Állam- és Jogtudományi Doktori Iskola ezúton tisztelettel meghívja Önt és munkatársait


Olsovszky (Orosz) Tímea:  A magyar médiaszabályozás története és politikai narratívái a rendszerváltoztatás idején (1989 – 1996)

című disszertáció-tervezetének műhelyvitájára.

 

A műhelyvita időpontja, helyszíne: 2020. november 12. (csütörtök) 11:00 óra, Széchenyi István Egyetem, Állam- és Jogtudományi Kar, Jogi Könyvtár (Győr, Áldozat utca 12.)

 

A disszertáció-tervezet és tézisei megtekinthetők a Széchenyi István Egyetem Állam- és Jogtudományi Doktori Iskolájának honlapján (https://doktiskjog.sze.hu/downloadmanager/index/id/10439/m/3620). A műhelyvitán bárki részt vehet, kérdéseket tehet fel a Jelöltnek, és véleményt nyilváníthat.

Részvételi szándékát kérjük, legkésőbb a műhelyvita előtt egy héttel jelezze, valamint az online csatlakozásra való jelentkezéséről is nyilatkozzon!

Tovább

Tantárgyi információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!
 

Állam- és Jogtudományi Doktori Iskola Eseménynaptára

Finanszírozási forma módoítására jelentkezés 2021. április 19. 06:00 - 2021. április 24. 23:00
XXXV. OTDK - Műszaki Tudományi Szekció 2021. április 22. - 2021. április 24.
Levelező tagozat óráinak időpontja 2021. április 23. - 2021. április 24.
Záróvizsga jelentkezési időszak 2021. április 26. 06:00 - 2021. május 10. 00:00
Szenátusi Ülés 2021. április 26. 14:00 - 16:00