Részvétel a XXVII. Tavaszi Szél Konferencián

Az Állam- és Jogtudományi Doktori Iskola doktoranduszai közül 20 fő vett részt a XXVII. Tavaszi Szél Konferencián, mellyel a győri delegáció a rendezvény egyik legnépesebb táborát alkotta. A hazai doktorandusz konferenciák közül kiemelkedő rendezvényre az Óbudai Egyetem szervezésében Budapesten került sor 2024. május 3-5. között.

IMG_8688.jpg

A rendezvény első két napján több mint 500 előadó, több mint 50 szekcióban mutatta be kutatási eredményeit szakmai zsűri előtt. Az Állam- és Jogtudományi Doktori Iskolából az alábbi hallgatók szerepeltek előadóként: Beck Judit, Biczi Dorottya, Fábián Balázs, Ferdics Andrea, Frank Máté, Kozák Bettina, Mozsonyi Norbert, Nagy Réka, Néher Dóra, Németh Botond, Ódor Éva, Preisinger Nikoletta, Stipkovits Tamás István, Szabó Lívia, Takó Dalma, Törőcsik Edit Julianna, Varga Zoltán, Verebélyi Viktória, Vén Gergely.

A konferencia előadóit a hagyományoknak megfelelően az egyes szekciók zsűrije I., II. és III. helyezéssel díjazhatta, az oklevelek és könyvjutalmak átadására ünnepélyes eredményhirdetésen került sor. A győri delegáció tagjai összesen három I. helyezést, három II. helyezést és két III. helyezést szereztek, mellyel a doktoranduszok a konferencia egyik legeredményesebb közösségét tették ki.

 

IMG_20240503_210234_1.jpg

 

Az eredményeken felül azonban a rendezvény legfőbb értéke a közösségépítés lehetősége volt, melyre a szakmai ülések, valamint az azokat kiegészítő kulturális programok egyaránt kiváló lehetőséget biztosítottak. A doktoranduszok többek között városnéző túrán, múzeumlátogatásokon, szakmai előadásokon és workshopokon vehettek részt, a rendezvény záró estéjén pedig az Európa rendezvényhajón, festői dunai panoráma mellett elfogyasztott gálavacsora keretében ünnepelhették meg a sikeres konferenciát.

 

Minden résztvevőnek szívből gratulálunk, reméljük jövőre is sokan fognak részt venni a XXVIII. Tavaszi Szél Konferencián!